Sombereki Horgásztó

Cím.: 7728, Somberek
Horgász út 1.

Rönkházunkban a szállás egész évben foglalható!

További információ:

Baranyainé Takács Noémi
ügyvezető,szállás, rendezvények, csoportok

+36-20/852-0438

Email - Foglalás

szallas@somberekihorgaszto.hu

Kelemen Balázs
tógazda
+36-20/852-0432; +36-70/371-2060

Bagoly Zsombor, Nagy Balázs
halőr

+36-20/852-0436

2018/12/01

SH Plusz Építőipari, Mezőgazdasági és Turisztikai Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

TFC-1-1 -1-2017-2018-00784

SOMBEREKI RÖNKHÁZ BŐVÍTÉSE

A 2014-es szezon kezdetén a Sombereki rönkház is megnyitotta kapuit a szállóvendégek előtt, ahol 8 apartman szoba található két szinten, mely összesen 32 fő elhelyezésére alkalmas. Mindkét szinten egy nagy társalgóból nyílnak a szobák, ahol cserépkályha ad meleget a hideg téli napokon.

Minden szobában található külön fürdőszoba, konyha, étkező- és hálórész. Az alsó szinten elhelyezkedő szobákhoz külön terasz is tartozik kényelmes kerti bútorokkal. A konyhában található főzőlap, mikrohullámú sütő, edények, főzőeszközök, étkészlet, hűtőszekrény, melyek több napos tartózkodásnál is otthoni kényelmet biztosítanak. Ezen túl lehetőség van a rönkház melletti bográcshelyek használatára is.

A Projekt célja a Sombereki rönkház panzió fejlesztése és a panzió által kínált szolgáltatások fejlesztése a komplex, minőségi turisztikai szolgáltatások nyújtása érdekében. Jelen projekt keretében a már működő 8 szobás panziónk bővítését tervezzük. A bővített épületrészben Wellness tér kap helyet öltözővel, mosdóval és szaunákkal, illetve tárolókkal. Emellett a projekt keretében kívánjuk kiépíteni a panzió klíma rendszerét. A beépítendő klíma készülék a hőmérséklet függvényében képes szabályozni a teljesítményét, így az alacsony energiafogyasztás mellett magas hatékonysággal képes hűteni és fűteni. Az építési telken a már meglévő szállás jellegű épület mellett, azzal szervesen összeépülve, egy új — wellness jellegű — épületrész épülne fel, mely elsősorban a panzió vendégek kiszolgálását hivatott szolgálni, másrészről a környéken élőket szolgálja ki. A Wellness épületrész a panziótól függetlenül közelíthető meg. A meglévő szálláshely változatlan befogadóképességgel és rendeltetéssel üzemel tovább. Az ingatlan környezetében rendezvényépület, recepció, illetve horgásztavak találhatóak. Az üzleti turizmus fejlesztése mellett tervezzük még a családba rát szolgáltatások fejlesztését kül- és beltéri játékokkal, valamint az aktív turizmus fejlesztése érdekében kerékpárok beszerzését tervezzük. A helyi gazdaság élénkítése érdekében más helyi vállalkozásokkal kötöttünk kölcsönösen előnyös megállapodást, valamint alakítottunk ki új szolgáltatáscsomagokat.

Együttműködő partnereink:

  • Somberek Község Önkormányzata — tenisz programcsomag kialakítása
  • Kaitz Ákos — Lovaskocsis kirándulást nyújtó programcsomag
  • Szent Miklós Rend — Szent Miklós vízimalom látogatása
  • Mohácsi Városvédő és Városépítő Egyesület — látogatás a Busóudvarban
  • „Toner Plusz" Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. — borkostoló Véménden

A Sombereki rönkház bővítése a wellnes részleggel, a panzió kínálatának fejlesztéséhez, valamint komplex minőségi szolgáltatásnyújtás megteremtéséhez vezet. Munkahelyteremtéssel az itt élő lakosság életszínvonalának emelése, a helyi gazdaság élénkítése és a Dél-dunántúli régió turizmusának fejlesztése a célunk. A szálláshely jelenlegi elsődleges célcsoportjai a családok, a horgászni vágyók, valamint a vállalati szféra. A mellett, hogy ezeket a szegmenseket kívánjuk, erősíteni a trendeknek megfelelően tervezünk nyitni a szabadidős kikapcsolódásra vágyóknak. Jelenleg a legerősebben fejlődő ágazat a turizmus területén az aktív turizmus, ennek érdekében tervezzük sporteszközök (kerékpárok) beszerzését. Az aktív turizmus mellett támogatjuk a családbarát-, az állatbarát-, a szabadidős-, és a falusi turizmust. A projekt megvalósításával lehetőségünk nyílik munkahely teremtésre, valamint a meglévő munkaerő megtartására. A bővítés révén a projekt hozzájárul ahhoz, hogy a szezonalitásból fakadó egyenetlenségeket feloldjuk, valamint képesek legyünk a folyamatos foglalkoztatásra.

Célunk a Hotelstars Union szálláshely-minősítési rendszerben 3*„Panzió csillaggal" kategória elérése, komplex turisztikai csomag kialakítás, munkahelyteremtéssel az itt élő lakosság életszínvonalának emelése, a helyi gazdaság élénkítése és végső soron a panzió árbevételének növelése. A projekt során vállaljuk, hogy biztosítjuk a folyamatos működést és vállaljuk az évi legalább 180 napos nyitva tartást.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg. A támogatás összege: 27 994 049 Forint.

Támogatás intenzitása: 70%.

A projekt várható fizikai befejezése: 2019.11.30.